Over mij

De mens zit nou eenmaal heel ingewikkeld in elkaar en heb ik daar altijd wel belangstelling voor gehad. Wat zorgt er nou voor dat mensen zo van elkaar kunnen verschillen terwijl ze soms een zelfde achtergrond hebben?

Op zoek naar het antwoord op deze vraag raakte ik geconfronteerd met de relatie tussen de ziel en de wijze waarop iemand zich in de samenleving profileert. Ik was nog jong toen ik met dit alles bekend raakte en is het begrijpelijk dat door de jaren heen ik veel kennis over de psychologie van de mens hebt opgedaan.

Ik ben vergeten mijn naam te vertellen
Dat komt wellicht door mijn enthousiasme, maar doe ik het alsnog: ik heet Carmen en deel ik al mijn kennis op deze website. Er kunnen namelijk heel wat problemen, van afwijkend gedrag tot een moeizaam huwelijk, soms heel eenvoudig op te lossen zijn door eens dieper in te gaan op het innerlijke van de mens. Trauma’s uit het verleden of gevoelens die men liever niet kenbaar maakt, zijn er maar al te vaak de oorzaak van dat er op een gegeven moment erupties voordoen op persoonlijk vlak en komt dat voor de omgeving als een complete verrassing met alle gevolgen van dien.
Ik probeer met mijn blogs daarom meer inzichten te geven over het vroegtijdig kunnen herkennen van deze “symptomen” en hoe je er zelf ook veel aan kunt doen. Ook in het dagelijks leven zal je een andere kijk hebben op het gedrag van mensen om jouw heen.