Met deze tips voorkom je misstappen tijdens het verhuizen!

Staat er binnenkort een verhuizing op het programma? Dan wil je natuurlijk wel dat alles goed verloopt. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan. We horen namelijk geregeld verhalen van mensen die één of meerdere misstappen begaan tijdens een verhuizing. Hier zit je natuurlijk niet op te wachten. Daarom is het belangrijk om goed voorbereid van start te gaan. Om goed beslagen ten ijs te komen, kun je vast en zeker wat tips gebruiken om misstappen tijdens jouw verhuizing te voorkomen. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. In onderstaande tekst zetten we drie tips op een rijtje.

1. Label verhuisdozen en/of bakken
Nagenoeg iedereen maakt bij een verhuizing gebruik van verhuisdozen of bakken. Dit is namelijk ideaal om veel kleine spullen in te pakken. In dozen of bakken kun je heel wat kwijt, waardoor het verhuizen jou aanzienlijk minder tijd kost. Er zijn genoeg mensen die niet de tijd nemen om de dozen of bakken in te pakken. Hierdoor wordt er van alles en nog wat ingepakt. Dit is niet handig. Je doet er namelijk goed aan om spullen uit verschillende ruimtes gescheiden te houden. Heb je alles ingepakt? Vergeet dan vooral de dozen niet te labelen. Op deze manier weet je straks precies wat er in welke doos of bak zit. Zodoende voorkom je dat je ellenlang loopt te zoeken naar bepaalde producten.

2. Alles zelf willen doen
Een verhuizing is een klus die je prima zelf uit kunt voeren. Het is echter geen beginnen aan om alles in je eentje te doen. Voor een verhuizing schakelen de meeste mensen dan ook vrienden, familie en/of kennissen in. Op deze manier zijn de spullen binnen de kortste keren verplaatst. Een veelgemaakte fout is dat mensen teveel hooi op hun vork willen nemen. Ze denken dat het voldoende is om slechts een paar mensen in te schakelen. Wil je dat alles binnen de kortste keren is verhuisd? Overweeg dan zeker een erkend verhuisbedrijf in te schakelen. Nadeel is dat dit geld kost. Bedenk je echter wel dat jouw verhuizing binnen de kortste keren achter de rug is. Daarbij komt dat alles ook nog op de juiste manier verplaatst wordt. Hierdoor hoef je niet bang te zijn voor beschadigde meubelstukken en/of accessoires. Een erkend verhuisbedrijf gaat namelijk altijd voorzichtig om met jouw spullen. Het is dan wel aan te raden om er zelf bij te zijn, vooral als je nieuwe woning minder ruimte bevat dan de vorige. In zo een geval komt het vaker voor dat niet al je spullen meekunnen.

3. Sluit kastdeurtjes af
Het verhuizen van kasten is vaak een flinke klus. De meeste kasten hebben namelijk een behoorlijke omvang. Daarbij komt dat ze ook nog eens behoorlijk zwaar zijn wanneer je alles erin laat zitten. Toch scheelt het veel tijd om dit wel te doen. Er gaat namelijk behoorlijk wat tijd zitten in het leegruimen van de kasten. Besluit je alles erin te laten zitten? Dan is het wel zaak om de deurtjes van een kast goed af te sluiten. Ze moeten tijdens het verhuizen immers niet opengaan, want dat zorgt voor een enorme chaos. Daarbij komt dat er veel schade kan ontstaan aan de spullen die in de kast stonden. Sommige mensen tapen hun kastdeurtjes daarom dicht. Dit is echter één van de grootste misstappen die je bij een verhuizing kunt maken. Waarom? Omdat je bij het verwijderen van de tape de verf of lak van de kast kunt beschadigen. Dit is natuurlijk geen gezicht. Daarom is het beter om de kast in te wikkelen met een plastic folie. Kun je de deurtjes op slot doen met een sleutel? Kies dan gewoon voor deze laatste optie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.