Top websites

Het internet is een ware schatkamer aan informatie en ligt het aan jou zelf wat je met alle kennis wil gaan doen. Zo ook op het gebied van de psychologie en alles wat eraan is gerelateerd, maar kan dat gelijk ook een struikelblok voor velen betekenen. Omdat psychologie geen “exacte” wetenschap is waarbij je met berekeningen te werk kan gaan, staat het open voor ieders interpretatie. De juiste websites vinden waar er objectief en nuchter de zaken bekijkt zijn daarom door ons geselecteerd en kan je hiermee over een breed vlak jouw kennis verrijken:

www.kenniscentrum-kjp.nl : een website waar er uit de eerste hand informatie te verkrijgen is over vooral gedragsproblemen bij kinderen. Omdat die een groot aantal oorzaken kunnen hebben is het ook goed er veel over te lezen en zo in staat te zijn de problemen al in een vroeg stadium te herkennen. Ook de laatste ontwikkelingen op het gebied van kinderpsychologie staan er beschreven.

www.mynd.nu : het is belangrijk om naast omgang met iedereen om jou heen zeker ook rekening te houden met wat er in jezelf plaatsvindt. Mensen om jou heen helpen is leuk, maar dien jij wel zeker jezelf nooit te verwaarlozen. Een gelukkig en zelfverzekerd mens straalt dat ook uit en zijn er op mynd.nl genoeg onderwerpen te vinden om ook eens even aan jezelf te werken. Er zijn ook tal van korte filmpjes te zien waardoor je niet alleen maar met saaie teksten te maken krijgt op de website.

marreiki.wordpress.com: ook op spiritueel vlak neemt de psychologie een prominente rol in en wordt de ziel daarbij ook altijd belicht. Marreiki. Com geeft een heel aparte kijk op de wereld om ons heen en zal je daarbij zeker wel met tal van nieuwe en soms vreemde begrippen en theorieën in aanraking komen. De website geeft echter over een ruim aantal onderwerpen de werking van de ziel weer en hoe die reageert op alles wat er zich afspeelt in onze omgeving.

www.nieuwetijdskind.com : kinderen blijven de spil waar onze samenleving om moet draaien. Immers, zij zijn de toekomst van morgen en moet die gekoesterd worden. Op nieuwetijdskind.com wordt er vanuit het oogpunt van de opvoeders gekeken naar de beste wijze waarop een kind grootgebracht moet worden en waar je zeker allemaal op zal moeten letten. Natuurlijk valt er nog een heleboel meer te lezen en is ook deze website dus een echte aanrader voor degenen die nieuwsgierig zijn wat de psychologie allemaal te bieden heeft.

www.inspirerendleven.nl : binnen de psychologie is het belangrijk op tijd afwijkend gedrag te herkennen bij een persoon. Zo kan je vaker problemen in de toekomst voorkomen en ervoor zorgen dat het leven geen ongewenste richting op zal gaan. Veel relaties strandden omdat men in het begin verblindt wordt door de liefde en een nuchtere kijk ontbreekt. Lees daarom op inspirerendleven.nl over de punten waar je toch wel allemaal op zal moeten gaan en hoe ermee om te gaan.