Gevolgen van zwaar werk die loodgieters verrichten

Het loodgieterswerk is niet te onderschatten. Loodgieters houden zich bijvoorbeeld bezig met het aanleggen en onderhouden van sanitair, daken, dakgoten, kozijnen, rioleringen en verwarmingen. Voor deze werkzaamheden moeten zij vaak tillen, dragen, trekken, duwen en bukken. Wat je wel moet onthouden is dat het verrichten van het veldwerk fysiek heel zwaar is. Weet je welke gevolgen deze zware loodgieterswerkzaamheden met zich kunnen meenemen? In de onderstaande tekst zul je meer hierover worden ingelicht.

Gevolgen voor loodgieters na het verrichten van zwaar loodgieterswerk

Na het zware werk, kunnen loodgieters heel wat tegenkomen. De gevolgen hiervan zijn onder andere:

  1. Slechte eet- een drinkgewoontes: vaak genoeg hebben loodgieters zoveel te doen, dat zij eerder gefocust zijn op het werk dan op hun eten en drinken. Als mens dien je altijd op tijd, goed en gezond te eten. Soms, vanwege gebrek aan tijd en overvloed werk, zijn loodgieters geneigd om fast food aan te schaffen. Dit is heel erg ongezond voor de mens, maar zij kiezen daarvoor omdat het eten sneller klaar is en zij daardoor sneller hun maag kunnen vullen om zodoende verder te werken.
  2. Slechte slaapgewoontes: dankzij het harde werk, komen vele loodgieters laat thuis aan. Wanneer men fysiek als mentaal moe is, is het moeilijk om direct in slaap te vallen. Vaak vallen ze pas ’s ochtends in slaap. Denk er maar aan dat zij weer vroeg op moeten om de volgende dag weer hard te werken. Op die manier drinken loodgieters energiedrankjes in de ochtend om wakker te blijven, welke dus slecht is voor de gezondheid.
  3. Chagrijnig en vermoeid: aan de hand van de twee bovengenoemde punten merk je op dat loodgieters vaak vermoeid zijn. Daardoor raken zij vaak chagrijnig en gaan ze vaak geïrriteerd de werkzaamheden bij de klanten verrichten. Let wel, een irritante houding kan maken dat klanten geen gebruik willen maken van de diensten die het specifiek loodgietersbedrijf te bieden heeft. Op die manier kiezen zij liever voor de concurrent.

Gevolgen voor het loodgietersbedrijf na het door de loodgieters verrichtte werkzaamheden

  1. Doorbetaling van loon bij ziekteverzuim: ondanks de loodgieters met verlof zijn, dient het bedrijf hen uit te betalen.
  2. Minder productiviteit: indien de loodgieters toch ervoor kiezen om door te werken met hun vermoeidheid, zal dat maken dat zij minder zullen presteren. De resultaten zullen niet de gewenste resultaten van het bedrijf alsook die van de klanten zijn. Op die manier kan het bedrijf klanten verliezen.
  3. Meer kosten om het werk aan te passen: aan de hand van punt 2, is reeds aangeven dat het loodgietersbedrijf en de klanten niet tevreden zullen zijn met het eindresultaat. Om toch het gewenste resultaat te behalen, gaan loodgietersbedrijven over tot outsourcen om het werk dus aan te passen. Hierdoor gaan zij dubbel moeten uitgeven. Denk maar aan de doorbetaling van de loodgieters alsook de betaling van freelancers.
  4. Meer kosten om personeel te vervangen: indien een nieuw project komt bij kijken, zullen loodgietersbedrijven hun personeel moeten vervangen. Dit gebeurt vaak ook door te outsourcen. Ook hiervoor zal het loodgietersbedrijf steeds moeten uitgeven aan freelancers, aangezien hun eigen personeel momenteel niet inzetbaar is.

Eigenaren en/of leidinggevenden, let dus ten alle tijden op jouw werknemers. Geef ze voldoende rust, zodat de gewenste resultaten behaald worden.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.