Waarom een weekendje weg goed is voor je gezondheid

Alles wat de klok tegenwoordig wel slaat is werken, het onderhouden van verschillende contacten of de vele andere verplichtingen waar je niet omheen kunt. Dat heeft op den duur allemaal zijn invloed op het lichaam, zowel fysiek als psychisch. Het kan soms jaren duren voordat de gevolgen merkbaar zullen zijn, maar is het dan nou een groot deel van de schade al veroorzaakt. Op tijd voor de nodige rust zorgen is dus aangeraden en kan dat het best in het weekend gebeuren.

Even eruit brengt de balans terug

De dagelijkse sleur doorbreken doe je pas wanneer het lichaam de kans krijgt weer even tot rust te komen. Daarvoor hoef je niet speciaal een dure vakantie te boeken, maar is een weekendje weg al voldoende. Het draait allemaal om de wijze waarop alles gepland is, van het vertrek tot de aankomst terug thuis. Niets moet geforceerd of moeizaam verlopen en vermijd je dus situaties die toch tot ergernis zullen leiden. Zo kan het gebeuren dat de reis naar zo een weekendbestemming vermoeiend is en het beter uitkomt de trein of een taxi te pakken. Zo zorg je ervoor dat het weekendje weg gegarandeerd voor de nodige ontspanning zal zorgen. Het is deze ontspanning die ervoor zorgt dat de rest van de week en zelfs veel langer je in staat bent om zaken weer met een heldere en nuchter blik te bekijken. Dat komt niet alleen jouw werkprestaties ten goede, maar heeft zeker ook grote voordelen op persoonlijk gebied.

Kies iets uit wat jij leuk vindt!

Dat zal je wel logisch vinden, maar loopt het in de praktijk vaak anders uit. Je bent bijvoorbeeld snel geneigd te luisteren naar wat anderen in het gezin graag willen doen waardoor je na een weekendje “rust” toch met een gespannen hoofd naar het werk vertrekt. Daar mag er helemaal geen sprake van zijn en doe je lekker waar jij zin in hebt. Dat kan variëren van het zitten te luieren tot het meedoen aan wat sportactiviteiten. Alles wat je maar nodig hebt om jouw balans terug te vinden en daarmee jouw gezondheid positief te beïnvloeden. Mentaal en fysiek krijgt het lichaam een ware oppepper en stap je daarna zelfverzekerd de nieuwe week binnen. Omdat de sleur van het dagelijks leven verbroken is met een weekendje weg, is het mentaal ook eenvoudiger vat te krijgen op veranderingen om jou heen. Zo kom je gauw op tal van nieuwe ideeën en beschik je uiteraard over de energie om die tot uitvoer te brengen. Allemaal voordelen van een paar dagen voor jezelf nemen.

Wacht dus niet te lang met het plannen van een weekendje weg (bijvoorbeeld bij een camping Voorthuizen) en zorg ervoor dat het een paar dagen worden die helemaal erop gericht zijn om jou te rust te brengen. Is het wat lichamelijke rust die jou goed zal doen of moet het juist komen van wat ontspanning op mentaal vlak? Er is altijd wel wat te vinden voor de nodige ontspanning en zullen de voordelen voor je gezondheid zich zeker doen gelden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.